CONCENTRACIÓ CONTRA LES REFORMES DE GALLARDÓN PER PRIVATITZAR LA JUSTÍCIA

ENGANTXINA_MANI_14A_B_Demà dimecres, a les 17.30h, davant de la Facultat de Dret d’ESADE, on assistirà el ministre

La UGT i la resta de sindicats amb representació a l’Administració de Justícia han convocat demà dimecres, 12 de març, una concentració a les 17.30 hores davant de la Facultat de Dret d’ESADE (Avinguda de Pedralbes, 60-62), coincidint amb la visita del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, i com a protesta per les reformes de privatització de la Justícia.


El ministre Gallardón ha iniciat un procés de reformes en l’Administració de Justícia que pretén trencar totalment amb el disseny i l’organització de la Justícia al nostre país. Aquestes reformes tenen com a primer efecte la limitació de l’accés a la Justícia per part dels ciutadans amb menys recursos, així com una privatització de serveis, amb el consegüent risc per a l’administració de Justícia com a servei públic i per a la pròpia subsistència de molts llocs de treball.


Registre Civil. Gallardón persegueix lliurar la gestió del Registre Civil als Registradors de la Propietat, que cobrarien per un servei que ara és gratuït. El projecte, per ara clandestí, podria afectar més de 3.000 llocs de treball a tot l’Estat.


Llei de Taxes. S’ha encarit la Justícia, el que significa limitar i, en alguns casos, impedir el dret a la tutela judicial efectiva.

Procuradors. Un altre projecte és l’atribució de funcions processals als procuradors. A més de comunicació se li atribueixen els actes d’execució, el que suposa una privatització de funcions que actualment exercim amb plenes garanties els funcionaris de l’Administració de Justícia, i comporta el risc -igual que la privatització del Registre Civil- de pèrdua d’ocupació pública en l’Administració de Justícia.

Reforma de la LOPJ i la demarcació judicial. Aquest projecte elimina els jutjats unipersonals (tots, inclosos els Jutjats de Pau) i les Audiències Provincials, i modifica l’organització judicial basada en els partits judicials, que desapareixen. La «gran estrella» de la reforma seran els Tribunals d’Instància, que assumiran les actuals competències dels jutjats unipersonals, i la seva demarcació serà provincial (excepte a Madrid i Barcelona, que podrà ser menor).

Deja una respuesta