COMMEMORACIÓ DEL 8 DE MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

L’IMPACTE DE LA REFORMA LABORAL ILA PRECARITZACIÓ QUE ESTAN PRODUINT LES RETALLADES A LES POLITIQUES PER A LA IGUALTAT

 Presentació de la Jornada

Des de la FSP-UGT de Catalunya estem organitzant un acte conjuntament amb totes les comarques, en commemoració del 8 de març, dia internacional de les dones treballadores,

Travessem un moment social i econòmic molt dur que es tradueix en centenars de milers de persones moltes d’elles en situació d’atur des de fa massa temps i algunes fregant la pobresa. Davant aquesta dura lluita les organitzacions socials i, en especial, els sindicats tenim l’obligació d’assumir les dificultats, reordenar les nostres prioritats i preparar-nos per una batalla que ja és llarga però que tot apunta que ho serà encara molt més.

Ja no es parla de la manca de igualtat, i quan no es parla d’un problema no existeix pel conjunt de la societat. Estem retrocedint, després d’una dècada (2000-2010) d’avenços legals i socials. Vivim una etapa de invisibilitat del problema. Vivim en un etapa política conservadora, la llibertat i l’autonomia de les dones provoca avenços progressistes al conjunt de la societat contraposats a un model social conservador.

El fet d’estar en una etapa conservadora tant a nivell polític i social, fa que s’hagin aparcat les iniciatives per a fer avançar els drets de les dones. Es prenen decisions que fan retrocedir la igualtat: les taxes judicials sense excepció per la violència de gènere, la manca de paritat als governs i als nomenaments que fan o l’anunciada contrareforma llei de l’avortament. En el mercat laboral segueixen sent moltes les discriminacions que pateixen les dones. L’impacte de la reforma laboral i la precarització que estan produint les retallades, tant per part del govern central com les del govern de la Generalitat, han estat un impacte brutal a les incipients politiques per a la igualtat que es duien a terme fins a fer-les pràcticament inexistents.

Aquest motiu és el que fa que, avui més que mai, sigui imprescindible la implementació transversal de la igualtat d’oportunitats en el sentit més ampli del terme. Aquesta implementació ha de ser tant interna com externament. El sindicat no deixa de ser un rèflex de la societat en la que està immers i per tant li queda molt de camí per recórrer fins a arribar a la igualtat real.

Les dones són part fonamental del nostre sindicat i ningú entendria l’organització sense les dones, sense l’espai de treball que ocupen, les seves responsabilitats, la seva participació en totes les causes i mobilitzacions que es realitzen. Cal, doncs seguir treballant per la participació plena sobre tot en els àmbits on té lloc la pressa de decisions que marquen la nostra política sindical.

Els serveis Públics de la UGT han de preparar i formar a les seves delegades i delegats per a dur a terme aquesta tasca. Ja no es tracta d’aplicar lleis i convenis, si no que cal encapçalar les denuncies que les inaplicacions sistemàtiques de la normativa vigent que es duent a terme.

La defensa dels drets col·lectius i la pervivència del sistema de benestar social passen per organitzar-nos millor i lluitar tots plegats a partir d’una estructura

DIA: 12 de març de 2014
HORA: 10.30 h
LLOC: Sala de Columnes
  Rambla de Sta. Mònica núm. 10
  Barcelona

 

Programa provisional de la jornada

L’IMPACTE DE LA REFORMA LABORAL ILA PRECARITZACIÓ QUE ESTAN PRODUINT LES RETALLADES A LES POLITIQUES PER A LA IGUALTAT

 

10.30h Lliurament de documentació a l’estand d’Igualtat

11.00h.

  • Presentació de la Jornada: Isabel Gutierrez

Responsable del Servei  d’Atenció a la Dona

  • Presentació Secretaria Serveis Socials i Igualtat: Enriqueta Duràn Cordero,

Responsable del Sector

Intervencions

  • Montserrat Romero,

Secretaria de Coordinació Sectorial FSP

  • Carmen Martínez, Secció Sindical Valle Hebron

Sector Salut  i Serveis Sociosanitaris

  • Pilar Fernández Lobato, Àrea d’Atenció Domiciliària

Sector Serveis Socials i Igualtat

  • Inma Amaya, Responsable Comunicació i Igualtat

Sector Postal

  • Pendiente de concretar

Sector Generalitat de Catalunya

  • Sonia López, Coordinadora  Grup LGTB – UGT Catalunya

 

Conclusions i cloenda

12.00h    Conclusions i torn obert de preguntes

12.30 h. Cloenda de la Jornada

  • Josep Maria Àlvarez, Secretari General de la UGT de Catalunya
  • Encarna Fernández, Secretaria General de la  FSP-UGT Catalunya

 

Deja una respuesta