ACM, FMC, la UGT i CCOO de Catalunya s’uneixen per dir NO a la reforma local imposada per l’Estat

El president de l’ACM, Miquel Buch, ha destacat que s’ha presentat aquesta campanya perquè no volem que l’Estat continuï enganyant als ciutadans. “El que hi ha realment darrera la llei és una retallada de serveis públics que oferim amb esforç des dels ajuntaments”. Així mateix, ha destacat que a dia d’avui, tots aquests serveis que estan prestant els ajuntaments són sostenibles, “es poden pagar i es podrien seguir realitzant, però no ens deixen”.

Per la seva banda, el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, ha destacat que “els ajuntaments ens veiem ara amb la controvèrsia de no poder aplicar mesures d’estalvi
perquè la llei només es fixa en què s’han de complir els ‘números”. En aquest sentit, ha apuntat que “d’ara en endavant tenim un repte i no ens aturarem. Aquest és el motiu d’aquesta campanya. Esperem aconseguir l’objectiu proposat i fer-li arribar al govern el nostre desacord i la nostra percepció que estan anant en la direcció contrària”.

Les organitzacions sindicals també han mostrat el seu rebuig cap a la reforma. En el cas de CCOO, el seu secretari general, Joan Carles Gallego, ha destacat que “aquesta llei és innecessària, es fa d’esquena al que necessita la gent i afecta als treballadors públics. En la pitjor de les hipòtesis amb la LRSAL es poden veure afectats 30 mil llocs de treball a Catalunya”.

Los comentarios están cerrados.