Fitxes de prevenció sobre vigilància de la salut I i II

Fundacion Prevencion Riesgos LaboralesTens a la teva disposició dos fitxes de prevenció sobre vigilància de la salut. A la primera fitxa podràs trobar informació sobre el que estableix la Llei de prevenció sobre el dret de l’empresa de posar la vigilància de la salut a disposició dels treballadors i el conseqüent dret del treballador.

Llegir més…

Accidents “in intínere” / en missió. Criteris d’actuació

Durant el passat any 2014 van ocórrer a l’Estat Espanyol, segons dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, més de 480.000 accidents de treball amb baixa; d’aquests, 454 van ser, mortals, més de 3.000 van ser greus, i més de 413.000 lleus. Dels 480.000 totals, més de 36.000 es van produir en desplaçament en la seva jornada laboral o en missió. Per la seva banda, més de 65.000 van ser “in itínere”, és a dir, en anar o tornar de la feina.

Llegir més…

Drets de les persones amb consum de drogues en l’entorn laboral

DEFINICIÓ I OBJECTIUS

Drets de les persones amb consum de drogues en l’entorn laboral.

EN QUÈ CONSISTEIX?

Promoure protocols i programes de detecció precoç dels factors de risc tant individuals com de l’ambient laboral orientats a tenir cura de la salut dels treballadors.

Llegir més…

28 d’abril del 2015, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball

untitled els riscos psicosocials

Els factors psicosocials són aquelles característiques de les condicions de treball, i sobretot, de la seva organització que afecten la salut de les persones mitjançant mecanismes psicològics o fisiològics. En termes de prevenció de riscos laborals, els factors psicosocials representen l’exposició. L’organització del treball és l’origen d’aquesta exposició i l’estrès és el detonant de l’efecte, és a dir, de la malaltia o l’alteració de la salut que es pugui produir.

L’estrès, l’ansietat, la depressió, diversos trastorns psicosomàtics, trastorns cardiovasculars, l’úlcera d’estómac, trastorns immunitaris, al·lèrgics o les contractures i el dolor d’esquena poden ser deguts a l’exposició a riscos psicosocials en el treball. Els riscos psicosocials són característiques de les condicions de treball i, concretament, de l’organització del treball nocives a la salut.

 Si cliques la imatge o aquí podràs accedir al vídeo!!!!!!!!