Barcelona, 1 d’octubre de 2021

Avui ens hem reunit en el comitè de Seguretat i Salut de l’Ajuntament. Dels temes més importants, en destaquem dos:

  1. A partir d’avui engeguem de nou l’horari d’hivern. Hi haurà obertura dels offices per dinar, seguint les mesures establertes des del PROCICAT. L’aforament serà amb les distàncies establertes per protocol: 2,5 metres quadrats per treballador/a i distància de 1,5 metres, traient-se la mascareta només a l’hora de menjar o beure. En cas que l’espai no compleixi les mesures adients, caldrà que el/la treballador/a faci un comunicat i l’enviï al Departament de Servei de Prevenció de Riscos Laborals. També podeu comunicar-ho als nostres delegats de Prevenció de la UGT. Des de la UGT vam defensar des del començament que es prioritzés el teletreball a les tardes, atesa la problemàtica COVID que encara perdura.
  2. Des d’avui, la mútua encarregada de la vigilància de la salut passa a ser EGARSAT, la qual està enquadrada amb el grup PREVINC i que va guanyar la licitació del contracte destinat a tal fi. Quiron encara portarà el tema COVID fins al 18 de desembre de 2021. El 19 de desembre la mútua EGARSAT també passarà a exercir aquesta funció. En breu, l’Ajuntament emetrà comunicat explicant al personal les directrius necessàries per fer ús del servei. Qualsevol situació com, per exemple, que sigui urgent alguna actuació en matèria de vigilància de la salut i encara no n’hagin sortit les directrius, s’han de posar en contacte amb el servei de prevenció de l’Ajuntament.

Des de la UGT sempre estem al vostre costat.