Des de la UGT demanem prudència i responsabilitat

Ahir dilluns la Generalitat va tornar a establir  mesures força contundents per aturar la transmissió del virus.

La principal mesura és reduir la interacció social, juntament amb el tancament de les activitats a les 0:30 hores, ja que les previsions indiquen que en els propers dies el nombre de contagis pel coronavirus vagi creixent de forma descontrolada

És preocupant que el percentatge de pacients menors de 40 anys en UCIs, que abans era del 4%, ara ja arribi al 25%, o que estiguin ingressant als hospitals (i a les UCIs!) persones vacunades amb la pauta completa, així com un nombre important de pacients només amb una dosi. De les 115 persones ingressades en les últimes hores «15 tenien la pauta completa»

https://www.elperiodico.cat/ca/societat/20210712/restriccions-catalunya-nova-onada-contagis-covid-11903130

En aquest context, en el qual les autoritats sanitàries indiquen que cal limitar el nombre de contactes i de reunions, ens demanen que disminuïm la interacció al màxim possible per prudència i responsabilitat… el nostre Ajuntament:

  • Aplica unilateralment un sistema de 3 dies presencials i 2 de teletreball, on és impossible no interaccionar amb un gran nombre de companys/es, obviant d’aquesta manera l‘eficàcia que han demostrat els grups bombolla.
  • S’oblida del personal vulnerable amb patologies molt greus (immunodeficients, malalties coronaries, respiratòries…)
  • No té cap sensibilitat envers les famílies amb persones a càrrec, i especialment les famílies monoparentals a les quals és impossible que amb 2 dies trobin solucions per deixar de fer teletreball.
  • Fomenta la el retorn a espais on per les seves característiques no és possible complir les mesures de seguretat. 

Per tot això, des de la UGT demanem a l’Ajuntament prudència i responsabilitat!!

  • Endarrerint la presencialitat i  mantenint el treball a distància com es feia fins ara, fins al setembre.
  • Sensibilitzant-se amb el personal vulnerable amb patologies greus
  • Flexibilitzant les condicions per al personal amb persones al seu càrrec
  • Evitant la incorporació presencial del personal sense la pauta completa de vacunació