L’exposició ‘130 anys de lluites i conquestes’, amb motiu del 130 aniversari de la fundació de la UGT, arriba demà divendres, 21 de juny, al Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera. L’exposició, que es va inaugurar el 12 d’agost a Barcelona, coincidint amb l’acte de celebració del 130 aniversari de la fundació de la UGT, s’ha pogut visitar en diferents ciutats de l’Estat amb un itinerari que s’allargarà durant aquest any 2019.

La presentació de l’exposició al Museu Memorial de l’Exili comptarà amb les intervencions de:

  • Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera.
  • Jordi Font, director del Memorial Democràtic.
  • Xavi Casas, secretari general de la UGT de les Comarques Gironines.
  • Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya.
  • Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT.

L’exposició està composta per 20 panells, 14 són de caràcter històric i 6 temàtics, amb l’objectiu de repassar les principals fites del sindicat en els anys de protestes, sota la dictadura de Primo de Rivera, amb l’arribada de la II República, durant la Guerra Civil, en l’època de la clandestinitat i l’exili de la UGT per la dictadura franquista. Continua amb l’arribada de la democràcia i la legalització del sindicat, els anys 80 en què la UGT és primera força sindical, i fins a l’etapa més moderna, amb els nous reptes socials, les alternatives per a sortir de la crisi i la recuperació de drets laborals.

Abans de la inauguració de l’exposició, a les 11h, Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya, i Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT, i Xavier Casas, secretari general de la UGT Comarques Gironines, atendran els mitjans de comunicació assistents.

Inauguració exposició ‘130 anys de lluites i conquestes’

DIA: 21 de juny.
HORA: 11 h.
LLOC: Museu Memorial de l’Exili. Carrer Major, 43-47. La Jonquera.