Companys i companyes,

Amb l’aplicació de la resolució EDU/1076/2019, de 24 d’abril, el Departament d’Educació, seguint la línia d’actuació que ha anat demostrant en reiterades ocasions, implantarà en el pròxim curs 2019 2020, sense consens ni diàleg amb la comunitat educativa ni els sindicats, una resolució que redueix considerablement les hores lectives en la Formació Professional, modificant de forma important els currículums dels cicles formatius.La repercussió de l’aplicació d’aquesta resolució en l’horari del professorat i en la dotació de les plantilles suposarà, de forma directa, la retallada de docents a les aules així com el traspàs de competències en matèria d’educació a organismes i entitats que no estan acreditades per aquest efecte, com són les empreses que participen en la fase de pràctiques en els cicles formatius.

Ens trobem davant una resolució, que suposa una reforma de la FP dràstica i accelerada, sense avaluar les conseqüències de la mateixa tant per als alumnes com per el professorat, i que donarà com a resultat una davallada greu en la qualitat de la formació.

Per tot això, i amb l’objectiu de donar-vos les últimes informacions sobre aquests canvis, des d’UGT Educació us convoquem a una assemblea el dimarts 28 de maig a les 12:30h, a la sala de premsa de la nostra seu d’UGT a Rambla Santa Mónica 10.

En el següent enllaç us podeu descarregar el Manifest Unitari contra la reforma de l’FP